Stilteretraite

stilteretraite

Data: i.v.m. Corona
inschrijven niet meer mogelijk  Voor onbepaalde tijd even geen nieuwe groep.
plaats: Centrum Boswijk, Doorn.

Start: eerste dag om 20.00 uur (aankomst om 19.00 uur). Einde: laatste dag om 16.00 uur. Verdere details over reis en verblijf worden na inschrijving toegestuurd.

prijs: administratie- en verblijfkosten: € 245,– + Dana.
Op deze adm. en verblijfkosten wordt geen enkele winst gemaakt;
Dana (gift) is bedoeld voor het levensonderhoud van de leraren, en kan aan het eind van de retraite worden geschonken.
Huisvesting is in prettige meer-persoons kamers. Er zijn een paar 1-persoons kamers beschikbaar voor mensen met een duidelijke medische noodzaak. 

Toelichting

Op het landgoed Beukenrode in de bossen bij Doorn vindt in november de stilteretraite plaats. Gedurende vier dagen is er tijd om te stoppen, te rusten en te helen, zonder afgeleid te worden door onnodig praten.
In deze rust is het mogelijk tot een dieper begrip te komen van het Boeddhistische onderricht en te oefenen op het pad van liefde en begrip.
Tijdens de retraite zijn er dagelijks Dharmalezingen, en zullen in korte individuele gesprekken met de leraren aanwijzingen en ondersteuning gegeven worden. Dat zijn dan ook de enige momenten op een dag dat er gesproken zal worden. Verder wordt de stilte hoorbaar in de geluiden van het bos, de wind, de vogels, en elkaars ondersteunende aanwezigheid.
Gedurende deze dagen is er ruimte voor meditatie, (meditatief) wandelen, rust, tekenen, schrijven, een ceremonie, de maaltijden, en alles wat ons verder maar kan inspireren en helpen bij onze eenvoudige oefening. Het is daardoor mogelijk werkelijk geluk te ervaren, en verbonden te zijn met de stroom van leven in onszelf en om ons heen.

De retraite wordt geleid door Jan Boswijk en Hilly Bol.