Over ons

Over ons

Centrum Boswijk

Tot 2018 gaf Centrum Boswijk regelmatig Boeddhistische meditatie-groepen en retraites. Ook werden er diverse nascholingsgroepen en lezingen voor therapeuten en hulpverleners gegeven.
Nu doen we het rustig aan met een beperkt aantal groepen en lezingen. Die geven we in Zaltbommel, bij het Boswijk Instituut in Doorn, of in ons huis in Frankrijk. En soms als we daarvoor gevraagd worden ook op andere plekken.
Informatie hierover via onze e-Nieuwsbrief

Adres: Bloemendaal 3, 5301 CL Zaltbommel

Riekje Boswijk-Hummel

(1946)
studeerde Nederlandse taal en letteren, gaf enkele jaren les, maar verdiepte zich later in Boeddhisme, Soefisme, Christelijke mystiek, psychologie en psychotherapie.

Met haar man Jan Boswijk richtte zij in 1982 Centrum Boswijk op, waar zij groeps- en individuele therapie gaf. In de loop van de jaren ontstond bij haar een heel eigen kijk op psychologische processen en ontwikkelde ze een model met een daarbij passende manier van therapeutisch werken. De Opleiding Transpersoonlijke Psychotherapie die Jan en Riekje in 1986 startten is hierop gebaseerd en wordt nog steeds gegeven in het Boswijk Instituut.

Jarenlang heeft Riekje haar inzichten uitsluitend mondeling overgedragen. Pas in 2016 lukte het haar om deze theorie in zijn geheel en gedetailleerd te beschrijven in het boek ‘De Reis van het gewaarzijn’.

Eerder schreef zij diverse andere boeken: Revolutie binnen de relatie, De geboorte van moeder en kind, Ruzie, De anatomie van liefde, Sinterklaas en God, Liefde in Wonderland, Afscheid nemen, Troost en Boos.

Tot 2017 heeft Riekje met grote regelmaat workshops en lezingen gegeven voor leken en professionals. Tegenwoordig wijdt zij zich in toenemende mate aan haar beeldende werk.

zie ook Riekjes site riekjeboswijk.nl

Jan Boswijk
(1944) B.I.G. geregistreerd Gezondheidszorg (GZ)-Psycholoog. Sinds 1998 lid van de Boeddhistische Tiep Hien Orde; ontving in 2004 de Dharmacharia (meditatie-leraar) transmissie van Zenmeester Thich Nhat Hanh. Opleiding: psychologie, gestalttherapie, bio-energetica en andere therapievormen, groepsdynamica, boeddhistische psychologie, meditatie. Was als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de universiteit van Groningen, vervulde leidinggevende en uitvoerende functies aan verschillende trainings- en therapie-instituten. Was verbonden aan het Nederlands Huisartsen Instituut. Leidt sinds ’68 groepen en startte in ’79 een eigen praktijk die uitgroeide tot o.a. Centrum Boswijk en het Boswijk Instituut. Gaf de laatste vijftien+  jaar vooral kortere en langere Boeddhisitische retraites. filmpje gemaakt door Tine van Wijk
Boswijk Instituut

Het Boswijk Instituut zet sinds 2007 het therapie- en opleidingswerk van Jan en Riekje Boswijk voort. Naast individuele- en groepstherapie wordt er de 3-jarige Opleiding Transpersoonlijke Therapie gegeven. De inhoud van deze opleiding is voor een groot deel gebaseerd op het model en de theorie die in Riekje’s boek ‘De reis van het gewaarzijn’ worden beschreven.